Οσον αφορά τη διαδικασία μετακόμισης, αυτή ξεκινά από τη συλλογή, ταξινόμηση και συσκευασία των διάφορων μικροαντικειμένων, ειδών ρουχισμού κ.ά., στη συνέχεια γίνεται η αποσυναρμολόγηση των επίπλων, η αποσύνδεση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και η συσκευασία όλων αυτών με ειδικά προστατευτικά υλικά για την ασφαλή μεταφορά τους, ενώ ακολουθεί η μεταφορά με ειδικά οχήματα.

Οταν θα φθάσουν τα αντικείμενά σας στο νέο σπίτι σας, αποσυσκευάζονται και ακολουθεί η επανασυναρμολόγηση των επίπλων, η επανασύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών, η επανατοποθέτηση των διαφόρων ειδών και η απομάκρυνση των υλικών συσκευασίας.

Για να μείνετε πλήρως ικανοποιημένοι από τις μετακομίσεις, πρέπει να διαλέξετε μια εταιρεία μετακόμισης το προσωπικό της οποίας να είναι εξειδικευμένο, με τεχνικές γνώσεις και πείρα στον τομέα των μετακομίσεων και όχι ανειδίκευτοι μεταφορείς-εργάτες εμπορευματοκιβωτίων ή άλλων υλικών. Επίσης, είναι απαραίτητη η συμμετοχή τεχνιτών με καλή γνώση διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί, ψυκτικοί, υδραυλικοί, επιπλοποιοί, συσκευαστές, οδηγοί φορτηγών, χειριστές μηχανημάτων.