Μερικοί τρόποι για να κάνετε μία οικονομική μετακόμιση είναι:

  1. Μετακομίστε εκτός εποχής. Εχει παρατηρηθεί ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αποφασίζουν οι περισσότεροι να κάνουν τις μετακομίσεις, με αποτέλεσμα τα γραφεία να «εκμεταλλεύονται» την αυξημένη ζήτηση και να ανεβάζουν τις τιμές συνήθως κατά 10%-20%. Επωφεληθείτε λοιπόν από αυτή την κατάσταση και επιλέξτε κάποια άλλη εποχή, αν δεν σας πιέζει ο χρόνος.
  2. Ζητήστε προϋπολογισμό του κόστους, ο οποίος να αναφέρει αναλυτικά τις υπηρεσίες που θα σας παράσχουν και πόσο κοστίζουν. Στη συνέχεια επισκεφθείτε όσον το δυνατόν περισσότερα γραφεία για να κάνετε σύγκριση των προϋπολογισμών και να βρείτε το πιο οικονομικό.
  3. Πακετάρετε μόνοι σας τις συσκευές. Μπορεί να μην είναι επαγγελματικού επιπέδου, με λίγη προσοχή όμως θα τα καταφέρετε. Ετσι θα γλιτώσετε το κόστος που επιβαρύνουν για το αμπαλάζ και θα κάνετε οικονομία στην μετακόμιση σας. Οι κούτες πρέπει να είναι γερές, σε καλή κατάσταση και να κλείνουν καλά ώστε να μπορείτε να τις κολλήσετε με ταινία.
  4. Το ίδιο ισχύει και με την υπηρεσία εκφόρτωσης. Αν έχετε κάποιους γνωστούς που μπορούν να σας βοηθήσουν, αξιοποιήστε τους.
  5. Τονίστε ότι θέλετε να ασφαλίσετε τα αντικείμενα που θα μεταφερθούν. Μπορεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω, όμως σε περίπτωση που χαθούν δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε από την τσέπη σας τα καινούργια.
  6. Απαλλαγείτε από καθετί άχρηστο. Εφόσον κάνετε μια νέα αρχή, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε πράγματα τα οποία θα βρεθούν στον κάλαθο των αχρήστων ύστερα από λίγο καιρό.

Όπως βλέπετε λοιπόν με απλά βήματα μπορείτε και μόνοι σας να κάνετε αυτό που πρέπει για μία οικονομική μετακόμιση χωρίς να χαλάτε καθόλου την ποιότητα των υπηρεσιών σας.