Πολλοί ρωτάτε για τις τιμές μετακόμισης, αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι πως το χρηματικό ποσό που θα διαθέσετε ποικίλλει διότι είναι πολλοί οι παράγοντες που διαφοροποιούν το τελικό κόστος για τις μεταφορές ή τις μετακομίσεις.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση για την τιμή μετακόμισης παίζουν οι υπηρεσίες που θα σας παράσχει η εταιρεία. Αν για παράδειγμα επιθυμείτε ένα ολοκληρωμένο πακέτο - συσκευασία επίπλων, αμπαλάζ οικοσυσκευών, μεταφορά και επανατοποθέτησή τους - θα απαλλαγείτε από το προσωπικό τρέξιμο, όχι όμως και από τα επιπλέον έξοδα.

Ένας άλλος παράγοντας για τις τιμές μετακόμισης είναι το είδος, η ποσότητα των αντικειμένων που θα συσκευαστούν και θα μεταφερθούν, π.χ. αντίκες, εύθραυστα, πίνακες, αλλά και η περιοχή και το διαμέρισμα - απόσταση, δύσκολη πρόσβαση, αν έχει ασανσέρ, σε ποιον όροφο βρίσκεται - επηρεάζουν.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε πως ένας ακόμα παράγοντας που παίζει ρόλο για την τιμή μίας μετακόμισης είναι το εάν χρειαστούν ειδικά μηχανήματα εκφόρτωσης, τότε το κόστος ανεβαίνει.